Tillsatser i vår mat?

GrillBills Kulturhantverk innehåller varken konserverings-, binde-, antiklumpningmedel eller stabilisatorer, ej heller glutamat eller någon annan produkt, som har ett sk "E-nummer", som Du ser på nästan all mat i butikerna idag. GrillBills delikatess innehåller inte en enda tillsats utom naturliga råvaror. - Precis som på Medeltiden. På Medeltiden tillsatte man blod i såser. Det gjorde man i korv ända in på 1970 talet i Sverige, men det gör inte vi. Ingen plasma eller collagen heller.

Såvitt vi själva kan utläsa av leverantörernas egna faktablad innehåller vår maträtt inte heller genmanipulerade råvaror, men det vet man inte säkert, då skrivna varudeklarationer i gen-manipuleringsbranschen inte kan 100% garanteras ärligheten i. Vi har därför undvikit allt som kan vara misstänkt och gjort vårt bästa i våra råvaruurval till marinaden.

Vi har inte tillsatt några smakförstärkare annat än de helt naturliga dito som man använde på 1600-talet dvs lite salt, lite socker, lite honung och moderniserat med lite citrussyrlighet, som medverkar till smaken. Vi har medvetet begränsat saltinnehållet så långt det gått utan att smakkomplexiteten har skadats. Smöret är normalsaltat. Potatisen är osaltad. Marinaden har ytterst liten sälta.