Delikatess även för överkänsliga

Allergi, intolerans och tillsatser:

GrillBill har satsat stort på en delikatess, som Du mår bra av oavsett eventuell överkänslighet, som tyvärr alltmer uppstår för alltfler.

Det finns ingen annan restaurang, som har ett sådant program för Allas Bästa.

GrillBills makalösa Deli kan avnjutas av Dig, som är gluten-, vete-, nöt-, mandel-, soja- och laktosintolerant. Vår maträtt tillgodoser även Dig som är starkt överkänslig. Vi bedömer att mellan 90-100 % av överkänsliga kan njuta av GrillBill .

Vi har t.o.m. valt det verkligt exklusiva laktosfria smöret.

Undantag A:

I marinaden finns en ingrediens med gluteninnehåll om 50 ppm dvs 0,5 promille. Gränsvärdet för glutenintolerans är 400 ppm dvs 4 promille. Men denna ingrediens utgör endast 5% av marinadens receptur, dvs gluteninnehållet är i praktiken endast 0,025 promille jämfört med gränsvärdet 400 promille. En bråkdel av de även extremt överkänsliga känner av denna lilla mängd.

Undantag B:

I marinaden finns en krydda från en baljväxt vilket innebär att den är en sojaallergen. Den utgör endast 0,1% av marinadens receptur och kan inte kännas av många.

Undantag C:

Formbrödskivan kan inte ätas av gluten- och veteintoleranta, men den kan enkelt bytas ut hemma eftersom salladsbladet samlar upp de smakrika köttsafterna till ett glutenfritt underlagsbröd, som den överkänslige troligen har hemma.