Bröd - Marinad - Potatissallad

Brödet

Vi anser att vanligt vete smakar bättre än det glutenfria importvetet ex. durravete, som idag ändå har smaklyckats riktigt bra i Stockholms bästa glutenfria bagerier.

Vårt bröd är därför sedvanligt formbröd dvs innehållande vetegluten, men det kan Du hoppa över, om Du är gluten- eller veteintolerant eller kanske byter ut brödet hemma.

Bla. därför finns salladsbladet närmast brödet, så att du inte förlorar de droppande safterna i "fel" bröd.

Marinaden

En trestegs-marinad av

• vanlig rapsolja som kryddats på ett synnerligen speciellt sätt,
• naturlig grönsaksfond
• orientaliska och svenska örter.

Marinaden är ett 1600-talsrecept, som anpassats till dagens krav med bla olja och har en komplex smaksättning Du aldrig glömmer.

Den tar tre dagar att mogna fram till den exakta komplexiteten uppkommer.

Grönsaksfonden är framtagen av svenska - näst intill bortglömda men oerhört smakrika – grönsaker, som Du inte är van vid och som de flesta aldrig har hört talas om.

Självfallet är alla våra recept vår unika hemlighet. De har förädlats av oss till dagens slutversion under ca 30 års GrillBill -verksamhet på fester, bröllop, events och företag take-offs.

 

Potatissalladen

Består av vinmarinerad ekologiskt odlad kokt svensk potatis, som frästs i laktosfritt smör, en udd timjan på topp och en körsbärstomat.

Vi har valt bort den vita och tjocka filmjölksbaserade potatissalladen och fet dressing och istället letat fram en enkel sallad som framhäver potatisens härliga smaker tillsammans med ett ypperligt vin i övre mellanprisklassen, som passar perfekt till köttmarinaden.

Vinet har hettats upp dvs garanterat fritt från alkohol men ändå behållen full smak. Vinet har fått en egen örtkrydda.

Potatisen har vindränkts viss tid, därefter direkt doppats i hett laktosfritt smör, så att potatisens porer inneslutit vinsmaken utan att vare sig skapa "potatischips" eller att smörsmaken eller smörfetter blir mer än absolut smaknödvändiga.