Extremt fint kött

Köttet - Närproducerat.
Vi använder svensk KRAV-godkänd fläskkarré från ekologiska gårdar inom ett fåtal mil från Stockholm. Dessa djur har haft det bra i livet hos en djurvänlig bonde och urgamla uppfödningsprinciper. Ingen av våra grisar har någonsin stått i bås – inte ens sett ett sådant. De har gått här och var, året runt, och bökat i jorden, letat goda rötter, smuts på trynet och nöffat med varandra, som varit naturligt för dem i miljoner år före våra hemska "djurfabriker".

Köttet tar vi från ett KRAV-godkänt gårdsslakteri lika nära Stockholm, där ingen stress förekommer för djuret. Det hela sker lugnt och tryggt och djuren får tillsammans böka i hö och halm utanför själva slaktboxen, så att maximal trygghet skapas inför det som måste ske. Fläktar ser till att luft dras bort från djuren där de väntar tillsammans och står frågande; detta så att ingen skrämmande doft når djuren som väntar. Så humant kan man bara agera i småskaliga slakterier; nu på stor frammarsch över hela riket.

Är det inte så, vi egentligen vill ha det när vi tittar på köttet på vår tallrik? Visst vill vi att djuren ska ha det så bra, som det någonsin är möjligt ! En glad gris ger dessutom ett gladare kött.

Köttet skivas och marineras, vacförpackas, etikett sätts på och fryses på KRAV-slakteriet. Det transporteras i obruten fryskedja i försluten förpackning till GrillBills kyl där det får tina långsamt så att marimnaden verkligen tränger in i köttet.
Sedan grillar vi för just Dig, då Du står och blir hungrig av dofterna.

På vacpack etiketten finns alla uppgifter Du vill ha om denna vara.
Detta står även att läsa i Infopärmen, som vi lagt fram för Dig att läsa i.

Vi grillar en fläskkarré av en kvalitet, som Du inte kan köpa i vanliga butiker. På gårdsslakteriet "SKEBO" kan Du köpa vår karré i skivor för runt 170 kr / kilo, så köttet är av världsklass. Vi rekommenderar ett besök på Skebo Herrgårds välfyllda köttbutik i Skebobruk nära Edsbro och på Nätet www.skebokott.se.

Vi riktar oss endast till Dig som vill ha det absolut yppersta som finns att äta i Sverige inom grill.

På varje fryst köttförpackning finns ursprung och all data. Du kan även köpa GrillBills frysta marinerade vacpackade kött direkt hos oss vid grillen och ta hem till Din egen grill. ( Grilltips finns på länken till vänster )

Många har frågat oss varför vi inte använder lamm, nöt och kyckling. Det beror på flera saker.
Dels äter man ännu i Sverige mest fläskkött och de två bästa delarna är filé och karré, varav KRAV-filé blir alltför dyrbart; KRAV-nötbiff likaså.

Om vi grillar även lamm så måste vi beakta att de flesta lammkonsumenter inte vill att maten ska vara nära fläskkött. Då behövs dubbla uppsättningar av allt.

Kyckling är ett hårt kött som inte enkelt tar emot marinad. Dessutom är kycklingfiléerna olika stora och då uppstår väntetider för matgästerna. Så karré skuren i lika skivor är optimalt och kan tillagas ljuvligt om det sker professionellt.